| Yurtdışı Eğitim | Yurtdışında Eğitim Bursa | Yurtdışında Üniversite | Almanyada Üniversite | Avusturyada Üniversite | Rusyada Üniversite |
| Bulgaristanda Üniversite | Amerikada Üniversite | İngilterede üniversite | Yurtdışında Dil Eğitimi | Yurtdışında Dil Kursu | Yurtdışında Dil okulları |

» Ana Sayfa » Hakkımızda» About Us » Bilgi istek Formu » İletişim
Yurtdışı Eğitim
Yurtdışında Üniversite Eğitimi
Yurtdışında Dil Eğitimi
Yurtdışında Dil Okulları
Yurtdışında Sertifika Diploma Programları
Yurtdışında TOEFL IELTS Sınav Kursları
Au Pair
Yurtdışında Work And Study
Yurtdışı Yaz Okulları
Ülkeler Rehberi

DER YURTDIŞI EĞİTİM DANIŞMANLIĞI

(0224) 220 55 08
www.derdanismanlik.com
info@derdanismanlik.com

Adres :
Altıparmak Cad. Saray Apt. No:23 Kat 8 Daire 15 Osmangazi / BURSA

Yurtdışı Eğitim Bursları

Yurtdışı Eğitim Bursları

Her yıl bir çok  sponsor tarafından büyük miktarda burs verilmektedir. Burslar  genellikle akademik, sportif ya da sanatsal alanlarda özel yetenekleri olan öğrencilere verilir. Belirli bir çalışma alanına ilgi duyan,yeteneği olan, belirli bir gruba üye olan ya da mali ihtiyacı bulunan öğrencilere de burs verilmektedir.

Öğrencilerin genellikle kendi ülkelerinden burs bulmaları daha kolaydır. Bursların çoğu öğrencilerin vatandaşı bulunduğu ülkenin eğitim bakanlıkları veya endüstriyel firmaları tarafından sağlanmaktadır. Birçok üniversitenin yabancı öğrenciler için ayrılmış az sayıda da olsa burs kontenjanı vardır.

Burs alabilmek için gerekli şartlar  burs veren kuruma göre değişmektedir. Öğrenim kurumları genellikle, mali ihtiyaç gözetmeksizin öğrencilerin akademik başarı durumlarına göre burs verirler. Burslar tek bir kritere göre verilmez. Mesela sadece mali ihtiyaç göz önünde bulundurularak burs verilmez. Birçok durumda başka etkenler de göz önünde bulundurulur;başarı durumu,gitmek istenilen ülkenin dilini çok iyi bilmek, sportif ve sanatsal beceriler, sosyal etkinliklere katılım vb.

Bazı öğrenim kurumları, özellikle belirli bir alanda başarı gösteren öğrencilere burs verirler. Örneğin fizikte özel yetenek sahibi bir öğrenci, eğitimini devam ettirmesi için üniversite tarafından desteklenebilir. Ayrıca  belirli projeleri olan öğrencilere çalışmalarını sürdürmeleri için öğrenim kurumlarınca araştırma bursları verilebilmektedir.

Burs almak isteyen öğrencilerin  öncelikle Türkiye’deki burs imkanları değerlendirmeleri daha iyi olur. Burs veya finansal yardım veren kurumların büyük çoğunluğunun kurallara bağlanmış belirli bir burs verme politikası vardır.

YÖK, Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Bilimler Akademisi, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu, TÜBİTAK, British Council, Fullbright, CEC, Milli Eğitim Vakfı, Uluslararası Rotary Vakfı gibi kurum ve vakıflar aracılığı ile sunulan burs imkanlarından, bu kurum ve vakıfların kriterlerini sağlayan başarılı öğrencilerin yararlanabilir.

Yabancı öğrencilerin yurtdışındaki üniversitelerden burs almaları çok zordur.Genelde  üniversiteler yabancı öğrencilere ilk yıl burs vey a  asistanlık vermezler. Öğrenciler birinci yıldan sonra akademik başarılarına ve ihtiyaçlarına göre burs için değerlendirilebilirler.Akademik bakımdan, test sonuçları ve dil  bakımından en üst düzeyde başarı göstermiş olan öğrencilerin birinci senede ve ilk aşamada burs almaları mümkün olabilir. Burslar çoğunlukla kısmidir, yani genellikle toplam masrafın yalnızca bir kısmını karşılar. Yüksek lisans ve doktorada burs imkanları lisansa göre daha fazladır.

Doktora öğrencileri ile araştırma görevlilerine verilen bir yardım türü olan karşılıksız burs, genelde üstün akademik başarı gösteren lisansüstü öğrencilerine verilir. Genellikle ilk bir ya da iki sene için verilir. Üniversitenin burs verdiği öğrencilerden beklediği, bilime katkıda bulunup okulun adını duyurmasıdır.Master ve doktora öğrencileri için ideal çözümlerden bir diğeri de asistanlıktır,böylece öğrenciler okulda çalışarak para kazanabilir.

Türkiye'nin neresinde olursanız olun, ofisimize gelmenize gerek kalmadan bütün işlemlerinizi rahatlıkla yapabiliriz!
Pasaport Nasıl Alınır?
Umuma Mahsus Pasaportlar-...
Vize nasıl alınır?
Vize için gerekli ...
Konsolosluklar
ABD Başkonsolosluğu İs...
Askerlik Tecili
Askerlik nasıl tecil edi...
YÖK Denkliği
Yurtdışında ki ün...
Yurtdışında Konaklama
Yurtdışında Konaklama ...
Yurtdışı Havaalanı Transferi
Havaalanında Karşılama...
Yurtdışına Uçak Biletleri
Yurtdışına Uçak...
Yurtdışında Sigorta
Yurtdışı Seyahat ve Sa...
Yurtdışı Eğitim Bursları
Yurtdışı Eğitim Bursl...
Yurtdışında Çalışma İmkanı
Yurtdışında Çal...
Yurtdışındaki Türk Elçilikleri
Türkiye Cumhuriyeti ...

ALIŞ SATIŞ
Euro 2.3158 2.3270
Dolar 1.8236 1.8324
Sterlin 2.8814 2.8965
Kanada Doları 1.7928 1.8009
Avustralya Doları 1.7950 1.8067
İsviçre Frangı 1.9250 1.9374
DER YURTDIŞI EĞİTİM DANIŞMANLIĞI
Adres : Altıparmak Cad. Saray Apt. No:23 Kat 8 Daire 15 Osmangazi / BURSA Tel & Fax : (0224) 220 55 08 E-Mail : info@derdanismanlik.com
2012
Copyright © 2007 Der Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı. Tüm hakları saklıdır. Bu sitenin içeriği, tasarımı ve yazılımı Der Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı'na aittir ve telif hakkı kanunlarıyla korunmaktadır. Yazılı izin olmadan kullanılamaz.